بيوتن: ( ١٧:٢ ١٨/٦/١٣٨٨ )
آلبالاليلوالا... نوشتهاي شب قدري از سيدمهدي موسوي
نویسنده با یک وبگردی چند دقیقهای توی وبلاگ همسایهها و غیر همسایهها، وقتی مطمئن میشود که هنوز کسی در مورد شبهای قدر، مطلب خاصی ننوشته، این بار پیش دستی میکند و هنوز 3-2 روز از ماه رمضان نگذشته دربارهی شب نوزدهم مینویسد.
بيوتن: ( ١١:٠ ١٢/٥/١٣٨٨ )
قصهي پرغصه در جام جم!
رضا اميرخاني ميگويد: اولين و آخرين جايزه ادبي كه گرفتم، مربوط به اولين كتاب من بود كه از سوي رئيسجمهور وقت (آقاي هاشمي رفسنجاني) به من اهدا شد. بعدها چون گوشم براي شنيدن پيام هر گونه انتخابات سنگين بود، يك بار داوران گفتند اصلا كتاب من (من او) به آنها داده نشده و يك بار ديگر هم پيغام دادند (بيوتن) شايد شايسته كانديدا شدن كتاب فصل هم نيست. اين اتفاقات چيز تازهاي نيست.
بيوتن: ( ٢١:٢٩ ٢٨/٤/١٣٨٨ )
در حاشيهي جايزهي قلم زرين از زهير توكلي
احتمالا ايشان تعريض به رمان بيوتن آقاي اميرخاني داشتهاند. خوب است اگر در يك نقد تفصيلي، ايشان روشن كنند كه كدام يك از پاراگرافها يا سطور اين رمان كه به زعم نگارنده و بسياري از دوستان مذهبي اهل قلم، اثري درخشان و روبهجلو در ادبيات ديني است، نسبت به خداوند و كلام او مرتكب بيادبي شده است.
بيوتن: نقدي بر بيوتن ( ١١:٤٧ ١٠/٣/١٣٨٨ )
جهنم بيهويتي از جناب مهدي بهرامي
جملات سهراب را که در نفرت متراکم فضای این داستان؛ نقش سِنتِرِ تضادها را بازی می کند؛ آب طلا بگیرید و گوشه ذهنتان بچسبانید تا کمی خاک بخورد. شاید با خاکش بتوان در این برهوت بی فرهنگی، تیمّمی کرد. شاید.. .
بيوتن: ( ١٤:٥٩ ٢٧/٢/١٣٨٨ )
غم غربت و از خود بيگانهگي، نقدي بر بيوتن از جناب رحمت حقيپور
ام هاي آشنايي مثل تقي مدرسي، گلي ترقي، اسماعيل فصيح و محمود گلابدره اي با همين دستمايه، آثاري نوشته اند كه در نوع خود قابل درنگ و تامل هستند. اما آنچه كه كار «اميرخاني» را متمايز نشان مي دهد، حجم، گستردگي، نوآوري در ساختار و حتي رسم الخط، تعدد شخصيتها و خرده روايت هاي گيرا و پر كششي است كه يكي از ويژگي هاي معنايي رمان يعني (مانايي حوادث و شخصيتها) را در ذهن خواننده شكل مي دهد.
بيوتن: ( ١٢:٢٥ ٣١/١/١٣٨٨ )
درآمدِ يك مصاحبه... متني از زهير توكلي در هابيل
بسيار گفته ميشود كه بازار نشر در انحصار چپهاي قديمي ـ لاييكهاي امروز ـ است؛ اما كافي است كه سرمان را بچرخانيم و ببينيم كه همآن بازار نشر به سراغ قيصر امينپور و موسوي گرمارودي و محمدرضا عبدالملكيان آمده است، همآن بازار نشر، كتابهاي «واقعي» جنگ و انقلاب را سر دست ميبرد.
بيوتن: تتبعي مناسب براي منتقدان: ( ١٢:٢٩ ١٧/١/١٣٨٨ )
آيات قرآن در بيوتن
در متن و دیالوگ های رمان 480 صفحه ای بیوتن 76 مرتبه از آیات قرآن استفاده شده که اگر تکرارها حذف شوند مجموعن شامل 48 آیه متنوع می باشد برگرفته از 28 سوره ی قرآن .در4 مورد عبارت اشاره ی تلویحی به آیه قرآن دارد...
بيوتن: ( ٢٣:٠ ٣٠/١٢/١٣٨٧ )
داوود غفارزادگان، احمد دهقان، ابراهيم زاهدي مطلق و ابوتراب خسروي در نظرسنجي مهر بيوتن را برگزيدند
همچنین کارشنان ادبیات رمان "بیوتن" رضا امیرخانی را به دلیل ارجاعات فراوان به ارزشهای انقلاب، نوآوری در تکنیکهای داستانی، جسارت نویسنده در روایت داستان و بازگشت به ارزشهای هشت سال جنگ تحمیلی، پاکیزگی زبان و نثر امروزی آن به عنوان دومین اثر برتر ادبی پیشنهاد کردند. رمان "بیوتن" نوشته رضا امیرخانی حاصل تاملات نویسنده در سفر چند ماهه به آمریکاست که تصویری از زندگی مهاجران ایرانی را نیز نشان میدهد.
|